4/8

Bij Belfius geloven we rotsvast in het potentieel van de 11 miljoen talenten die dit land rijk is. Door onze passie voor uw talent engageren we ons dagelijks in de realisatie van uw ideeën, diensten, technologieën en producten die de Belgische markt versterken en extra jobs creëren. De spaargelden die u ons toevertrouwt, herinvesteren we hier maximaal in kredieten aan Belgische particulieren, ondernemingen en de publieke en sociale sector. Onze missie en onze passie? De motor zijn én blijven van de Belgische economie. We werken hand in hand samen met bedrijven en publieke overheden om verder te bouwen aan een ‘Smart Belgium’,een duurzame samenleving voor morgen. We voelen een diepe verbondenheid met dit land. Belfius keert hier zijn winsten uit, betaalt hier belastingen en draagt ook bij aan de groei van Belgische bedrijven en publieke instellingen. Zo helpt u ziekenhuizen, sportcentra, scholen en wegen vernieuwen. En bouwen we samen aan een betere samenleving. Dankzij uw vertrouwen, uw dynamisme en de expertise en passie van onze medewerkers, creëren we samen nieuwe kansen in dit land.

Als 100% Belgische bank-verzekeraar houden we bij onze beslissingen rekening met wat goed is voor u, onze samenleving en de economie. Elke activiteit wordt hier in België aangestuurd. Met een directe terugstroom naar de Belgische economie.

Een gezond Belfius is ook gezond voor u. Dankzij het groeiende vertrouwen van u en al onze klanten kunnen we ook voor de eerste jaarhelft van 2018 opnieuw mooie cijfers voorleggen, wat ons een voorsprong op de toekomst geeft.

Wie u ook bent, we bieden u een service op maat van u en uw behoeften. Van openbare instelling tot particulier, van grote of kleine onderneming tot Private Banking- of Wealth Management-klant, u kan altijd rekenen op een specialist, via elk mogelijk kanaal.

100% gaan voor uw tevredenheid is ons engagement aan u, onze klanten en de hele samenleving. Die ambitie zit diep geworteld in onze genen en in die van elk van onze medewerkers. Vol energie om elke dag beter te doen. Want wij zijn pas tevreden als u dat bent.

Belfius gelooft in de 11 miljoen talenten die dit land rijk is. Ook in uw talent. Daarom staan we klaar om uw projecten te steunen. Of u nu studeert, een zaak wil starten, uw droomhuis wil realiseren of plannen hebt met uw vereniging. We helpen u verder op de manier die u verkiest. Via gebruiksvriendelijke digitale toepassingen én lokale kantoren waar gemotiveerde medewerkers u de gepaste antwoorden geven. Uw tevredenheid inspireert ons om hier het verschil te maken voor u, samen met u.

U ziet het niet altijd, maar er zit meer Belfius in uw leven dan u denkt. In zorgcentra, brandweerkazernes of windmolens. In start-ups, scholen en de wegen rondom u. Met kredieten, slimme producten en doordacht advies investeren we mee in projecten waar iedereen beter van wordt.

Ook al levert onze maatschappij vandaag enorme inspanningen, toch krijgt niet iedereen gelijke kansen. En net voor die mensen zetten Belfius en zijn medewerkers zich in. Met vrijwilligerswerk, met initiatieven voor talrijke goede doelen en steun voor allerhande sociale projecten. Kortom, een bank-verzekeraar met een hart. Zo'n 9.000 harten zelfs.

Vandaag al bouwen aan een meer duurzame en 'slimme' samenleving die we met fierheid, vertrouwen en een gerust hart aan onze kinderen en kleinkinderen kunnen overdragen. Daar gaan we voor. Samen met u.

U kende ons al als klantgericht.

Belfius is van oorsprong een klantgericht bedrijf, maar in 2014 beslisten we om nog een stap verder te gaan. We maakten van uw tevredenheid een essentieel onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Verwonderlijk? Nee, toch. Tenslotte bent u, als klant, de kracht van een bedrijf.

100%

We gaan 100% voor 95% tevreden klanten.

95%

We gaan 100% voor 95% tevreden klanten.

Een engagement van het hele bedrijf, aan de hele samenleving en ieder individu. Dat dit meer is dan een holle reclameslogan, werd al meteen duidelijk. Zo werden onze interne processen grondig doorgelicht en passen we onze interne organisatie steeds aan de behoeften van al onze klanten aan.

Uw mening telt echt:

474.742

 

Hoe tevreden bent u nu?

94,8%

Particuliere klanten

98%

Publieke, sociale en corporate-klanten

95,87%

gemiddeld

Meer dan 9.000

Tevreden medewerkers engageren zich dagelijks met passie en expertise

werk en toekomst voor

meer dan 9.000

gezinnen

Tevreden klanten vertellen.

Belfius gelooft rotsvast in de 11 miljoen talenten die dit land rijk is. We zetten ons elke dag in om uw dromen mee te realiseren: uw droomwoning, uw onderneming, de bescherming van u en uw familie… Hoe we dat doen? We delen graag de ervaringen van enkele klanten.​​

«Durabrik en Belfius delen focus op duurzaamheid en innovatie»

Een woning is geen wegwerpproduct. Duurzame bouwoplossingen vormen sinds 1966 de specialiteit van Durabrik. De huizenbouwer introduceerde de eerste kijkwoningen in Vlaanderen en streeft nog altijd naar innovatie. In Belfius vond Durabrik de aangewezen financiële partner.

100% inzet en perfectie. Daar ga ik voor en mijn bank met mij

Claudia Callens, Durabrik

Dat Belfius een 100% Belgische bank is, geeft extra vertrouwen

Frederik Vandenberghe, Skyline

«Kmo ontpopt zich tot wereldtopper»

Softwarebedrijf Skyline groeit momenteel 25% per jaar. “We willen dat ritme graag aanhouden”, vertelt CFO Frederik Vandenberghe. Geen kleine ambitie voor een kmo die inmiddels een internationale topper is. “We beseffen maar al te goed dat het onze medewerkers zijn die onze toekomst maken, samen met de 100% Belgische bankier die ons steunt.”

«Innovatieve financiële oplossingen voor een baanbrekend kinderdagverblijf»

Je kinderen aan de crèche oppikken én tegelijk het gestreken wasgoed en het avondeten mee naar huis nemen, dat is een vernieuwend idee waar Belfius graag zijn schouders onder zet. De Lommelse Ainhoa Vermunt denkt verder dan het klassieke kinderdagverblijf en wil met ondersteunende diensten meer tijd creëren voor gezinnen. “Mijn Belfius-adviseur was van bij de start het klankbord dat ik nodig had.”

Mijn Belfius-adviseur was het klankbord dat ik nodig had

Ainhoa Vermunt, Beau-Fort

Op restaurant kan ik meteen mijn deel van de rekening overschrijven naar mijn vrienden

Jolein Van Steendam

«“Ik swipe vandaag door mijn bankzaken”»

Met de Belfius-app regelt Jolein Van Steendam al haar bankzaken snel en efficiënt. “Ik krijg zelfs persoonlijke boodschappen van de bank. En ik kan in een wip mijn saldo raadplegen, een overschrijving uitvoeren of een snelle betaling doen.”

«“Met de juiste aanpak creëert digitalisering massa’s banen”»

Voor Thierry Geerts, de Belgische topman van Google, is de digitale evolutie een krachtige jobmotor. “We spreken over 300.000 extra banen in België tegen 2020.”

Belfius heeft een van de meest performante bank apps op de Belgische markt

Thierry Geerts, Country Director Google Belgium

Je hebt niet alle expertise zelf in huis, een bankkantoor dichtbij is onmisbaar

Thomas Elpers

«“Doe mij maar efficiënt: één plek voor mijn bank en verzekeringen”»

Een vertrouwde lokale adviseur die hem een service op maat biedt. Zo helpt Belfius de droom waarmaken van apotheker Thomas Elpers. De bank financiert de aankoop van de apotheek en de verbouwingen en zorgde voor een snelle en efficiënte afwikkeling bij een schadegeval.

«“Eén plek voor mijn bank en verzekeringen, dat is pas efficiënt”»

Stef Dauwe verhuist. Een jaar geleden deed hij hetzelfde met al zijn bank- en verzekeringsproducten. Naar Belfius. “Daar krijg ik simpelweg de beste service.”

Eén plek voor mijn bank en verzekeringen, dat is pas efficiënt

Stef Dauwe

Belfius maakt particulieren, bedrijven en overheden bewust van het belang van duurzame, slimme oplossingen

Ann Vandycke, OCMW Brugge

«Belfius en sociale sector gaan voor een duurzame maatschappij»

Het OCMW Brugge heeft in de binnenstad een vooruitstrevende zorgcampus gebouwd die de bewoners, de buurt en de samenleving ten goede komt. Daaruit vloeit een langdurige samenwerking met Belfius.

Ontdek ook

hoe wij ons aanpassen aan u.

Ontdek ook

waarom u bij ons centraal staat.