3/8

Bij Belfius geloven we rotsvast in het potentieel van de 11 miljoen talenten die dit land rijk is. Door onze passie voor uw talent engageren we ons dagelijks in de realisatie van uw ideeën, diensten, technologieën en producten die de Belgische markt versterken en extra jobs creëren. De spaargelden die u ons toevertrouwt, herinvesteren we hier maximaal in kredieten aan Belgische particulieren, ondernemingen en de publieke en sociale sector. Onze missie en onze passie? De motor zijn én blijven van de Belgische economie. We werken hand in hand samen met bedrijven en publieke overheden om verder te bouwen aan een ‘Smart Belgium’,een duurzame samenleving voor morgen. We voelen een diepe verbondenheid met dit land. Belfius keert hier zijn winsten uit, betaalt hier belastingen en draagt ook bij aan de groei van Belgische bedrijven en publieke instellingen. Zo helpt u ziekenhuizen, sportcentra, scholen en wegen vernieuwen. En bouwen we samen aan een betere samenleving. Dankzij uw vertrouwen, uw dynamisme en de expertise en passie van onze medewerkers, creëren we samen nieuwe kansen in dit land.

Als 100% Belgische bank-verzekeraar houden we bij onze beslissingen rekening met wat goed is voor u, onze samenleving en de economie. Elke activiteit wordt hier in België aangestuurd. Met een directe terugstroom naar de Belgische economie.

Een gezond Belfius is ook gezond voor u. Dankzij het groeiende vertrouwen van u en al onze klanten kunnen we ook voor de eerste jaarhelft van 2018 opnieuw mooie cijfers voorleggen, wat ons een voorsprong op de toekomst geeft.

Wie u ook bent, we bieden u een service op maat van u en uw behoeften. Van openbare instelling tot particulier, van grote of kleine onderneming tot Private Banking- of Wealth Management-klant, u kan altijd rekenen op een specialist, via elk mogelijk kanaal.

100% gaan voor uw tevredenheid is ons engagement aan u, onze klanten en de hele samenleving. Die ambitie zit diep geworteld in onze genen en in die van elk van onze medewerkers. Vol energie om elke dag beter te doen. Want wij zijn pas tevreden als u dat bent.

Belfius gelooft in de 11 miljoen talenten die dit land rijk is. Ook in uw talent. Daarom staan we klaar om uw projecten te steunen. Of u nu studeert, een zaak wil starten, uw droomhuis wil realiseren of plannen hebt met uw vereniging. We helpen u verder op de manier die u verkiest. Via gebruiksvriendelijke digitale toepassingen én lokale kantoren waar gemotiveerde medewerkers u de gepaste antwoorden geven. Uw tevredenheid inspireert ons om hier het verschil te maken voor u, samen met u.

U ziet het niet altijd, maar er zit meer Belfius in uw leven dan u denkt. In zorgcentra, brandweerkazernes of windmolens. In start-ups, scholen en de wegen rondom u. Met kredieten, slimme producten en doordacht advies investeren we mee in projecten waar iedereen beter van wordt.

Ook al levert onze maatschappij vandaag enorme inspanningen, toch krijgt niet iedereen gelijke kansen. En net voor die mensen zetten Belfius en zijn medewerkers zich in. Met vrijwilligerswerk, met initiatieven voor talrijke goede doelen en steun voor allerhande sociale projecten. Kortom, een bank-verzekeraar met een hart. Zo'n 9.000 harten zelfs.

Vandaag al bouwen aan een meer duurzame en 'slimme' samenleving die we met fierheid, vertrouwen en een gerust hart aan onze kinderen en kleinkinderen kunnen overdragen. Daar gaan we voor. Samen met u.

Ontdek hoe Belfius zich aanpast aan wie u bent.

Meer dan 3 miljoen particuliere klanten, telkens een specifieke aanpak.

Met bijna 1 Belg op 3 die ons vandaag zijn vertrouwen geeft, is het ons aanpassen aan uw wensen voor ons dagelijkse kost. U hebt een vraag? Stel ze wanneer en hoe u dat het best past. U wenst het beste voor uw geld? Met ons brede productgamma beantwoorden we aan uw behoeften. Van betaalformules tot verzekeringen, op elk moment in uw leven kan u op ons rekenen.

661

kantoren waar u een persoonlijke service krijgt.

Performante producten, voor bankieren én verzekeren.
Ook voor uw beleggingen!

De beste apps voor smartphones en tablets, met topscores in de App Store en op Google Play (4,6/5).

Maar liefst 251 Private Bankers zetten zich in voor u, dicht bij u.

Uw vermogen optimaal beheren, beschermen en overdragen wordt elke dag complexer. Gelukkig kunt u rekenen op ons netwerk van meer dan 251 Private Bankers, lokale specialisten die u en uw situatie als geen ander begrijpen en u zo de uitmuntende service bieden die u verdient.

116.000

Private Banking-klanten

vertrouwen op 251 Private Bankers.

251

Private bankers

Altijd aan uw zijde, over het hele land.

500.000 euro

Belfius Private Banking is toegankelijk voor vermogens vanaf 500.000 euro.

37,7 miljard euro

Met een beheerd vermogen van 37,7 miljard euro behoren we tot de top van de private banken in ons land. Uw beleggingen zijn in de allerbeste handen, bij de onafhankelijke specialist Candriam bijvoorbeeld.

U bent gerust, dankzij onze totaalaanpak voor de:

Bescherming
Groei
Nalatenschap

van uw vermogen.

Wij helpen steeds meer Belgische ondernemerstalenten om van hun ideeën een succes te maken.

U hebt uw handen vol met uw zaak, en vaak zelfs méér dan dat. Voor de opbouw, het beheer en de bescherming van uw bedrijf en privépatrimonium hebt u dus amper tijd. Gelukkig is er altijd een Belfius Business-specialist in uw buurt die zich samen met u 100% inzet voor u en uw zaak.

278.000

zelfstandigen, vrije beroepers en kmo’s rekenen op ons.

Een specifieke benadering voor de medische sector en cijferberoepen.

Wat uw Belfius Business Banking-specialist voor u doet?

Slimme oplossingen zoeken voor het dagelijks beheer van uw zaak.

Zo hebt u meer tijd om u op uw klanten te focussen.

Uw bedrijfswinsten optimaal inzetten:

– voor de uitbouw van uw zaak
– voor de opbouw van uw privévermogen

76%

Wist u trouwens dat 76% van de Belfius-kantoren zelfstandig is?

Starters alle kansen geven, dat is onze inzet.

U hebt een geweldig businessidee? Dan hebt u nood aan een financiële partner die daar samen met u in gelooft. Iemand die op zoek gaat naar hoe het wél kan, en die u helpt en adviseert bij elke hindernis. Iemand die denkt zoals u. Kortom, een Belfius Business Banking-specialist.

6.460

starters een vliegende start gegeven

Zo helpen wij uw ideeën concretiseren.

Begeleiding

bij het opmaken van een business- en financieel plan

3 jaar

gratis zichtrekening en geen dossierkosten bij business-kredieten

Grote ondernemingen hebben grote behoeften.

Grotere bedrijven vereisen een bijzondere aanpak. Daarom denkt een netwerk van toegewijde en ervaren Corporate Bankers mee met uw onderneming. En naargelang uw behoeften en uw specifieke sector omringen ze zich met de juiste experts om u de juiste oplossingen voor te stellen.

10.600

grote ondernemingen zijn klant.
Dat is bijna 1 op 2.

Oplossingen op uw maat

Wat uw onderneming ook nodig heeft, u vindt het ongetwijfeld in ons uitgebreid gamma producten en diensten. Zowel voor uw financiële behoeften als uw thesauriebeheer bieden we u doeltreffende oplossingen.

Uitgebreid gamma:
– betaalmiddelen & beleggingen
– financieringsoplossingen
– financiële markten-producten

Thuis bij de overheid

U wil zaken doen met de overheid? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Als belangrijkste financiële partner van overheden, kent de wereld van overheidsopdrachten geen geheimen voor ons. Onze Corporate Bankers begeleiden u graag. We geven bijkomende inzichten via onze studies en bieden specifieke tools. En bovenal, een duurzame toekomst is wat telt. Intussen zien we via Smart Belgium een krachtig ecosysteem ontstaan waarin bedrijven samen met Belfius en onze partners volop inzetten op een slimme toekomst. Via innovatie, robotics en smart financiële oplossingen geven we verse zuurstof aan de Belgische economie.

Uw stad of gemeente kan bij ons terecht. Net als u.

De sporthal in uw gemeente? Een ziekenhuis of een rusthuis in uw buurt? Uw stad zelf? Sinds jaar en dag is Belfius bevoorrechte partner van de publieke en sociale sector. Met deze unieke expertise en ons uitgebreid netwerk helpen we zo elke dag uw leefomgeving vooruit

36 relatiebeheerders,

waar nodig bijgestaan door specialisten, staan dag en nacht klaar voor hun klanten uit de publieke of sociale sector.

Wist u dat

100%

van de steden en gemeenten (publieke rusthuizen en OCMW’s inbegrepen)

90%

van de ziekenhuizen

25%

van de privé-rusthuizen

Belfius-klanten zijn?

Onze jarenlange expertise helpt ons steeds opnieuw producten en services te ontwikkelen die de dagelijkse uitdagingen van de publieke en sociale sector vergemakkelijken. Zoals het Belfius Energy Efficiency Package (of kortweg BEEP) waarmee we instellingen stimuleren om verder in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie te investeren. Een exclusieve samenwerking met de Europese Investeringsbank (EIB).

Ontdek ook

onze mooie resultaten.

Ontdek ook

ons engagement.